De Diabetesschoen

Ongeveer een kwart van de mensen met diabetes krijgt te maken met voetproblemen. Goede schoenen zijn erg belangrijk bij het voorkomen van beginnende voetproblemen, maar vaak ook erg duur. Daarom presenteert Podo Gelderland een betaalbare schoenencollectie voor mensen met diabetes, genaamd De Diabetesschoen. 
 

Kosten 
Een reguliere therapeutische schoen kost al gauw honderden euro’s. De Diabetesschoen heeft een verkoopprijs van rond de €100, met behoud van de kwaliteit. Zo zijn goede schoenen voor iedereen met diabetes betaalbaar. De schoenencollectie bestaat uit zowel mannen- als vrouwenschoenen voor binnen en buiten. 
 
Kwaliteit van De Diabetesschoen 
De Diabetesschoen is ontwikkeld in samenwerking met het Diabetes Fonds. De schoenencollectie is beoordeeld door een expertteam waarin podotherapeuten, orthopedisch schoenmakers, bewegingswetenschappers en een revalidatiearts hebben plaatsgenomen, zodat de kwaliteit van de schoenen gegarandeerd is.  


De schoenen voldoen aan de volgende kwaliteitseisen: 

  • Stevig hielstuk, om de stabiliteit te verbeteren 

  • Naadloze afwerking binnenkant, om irritaties te voorkomen 

  • Hoge sluiting, om steentjes in de schoen te voorkomen 

  • Antibacteriële voering, om infecties te voorkomen 

  • Uitneembaar voetbed, om ruimte voor steunzolen te bieden 

  • Voldoende ruimte bij de tenen, voor een comfortabele pasvorm 
     

Maatschappelijke bijdrage 

De Diabetesschoen heeft geen winstoogmerk: goede schoenen mogelijk maken voor iedereen is de reden geweest om de schoenencollectie op de markt te brengen. Daarnaast gaat van ieder verkocht paar € 5,- naar het Diabetes Fonds. Het Diabetes Fonds investeert deze bijdrage in wetenschappelijk onderzoek naar de genezing, voorkoming en betere behandelingen van diabetes en diabetescomplicaties. 
 
Afspraak maken? 
Indien u geïnteresseerd bent in de diabetesschoen dan kunt u contact opnemen met Podo Gelderland. De podotherapeut kan dan uw voeten analyseren, uw voeten opmeten en de collectie diabetesschoenen met u doornemen. De collectie alvast bekijken? Klik op het logo van de diabetesschoen.