top of page

Voorlopige therapieën

13. vilttherapie.jpg
Taping

De podotherapeut kan met behulp van verschillende tapingtechnieken een gewricht, spier, ligament of peesplaat (fascia) tijdelijk ontzien zodat het lichaamseigen genezingsproces beter op gang komt. Taping is een tijdelijke therapie totdat de definitieve therapie ingezet is. Vaak is het na instructie van de podotherapeut mogelijk om de tape thuis zelf opnieuw aan te leggen indien nodig. 

9.2 taping.jpg

Om bepaalde klachten tijdelijk te ontlasten kan de podotherapeut kiezen voor de inzet van een voorlopige therapie middels taping en/of vilt. Hieronder worden deze technieken nader toegelicht.

Een speciaal hypo-allergeen vilt wordt door de podotherapeut gebruikt om druk en wrijving van de schoen of de huid tijdelijk te verminderen. Het wordt toegepast bij het drukvrij leggen van pijnlijke gewrichten of wonden aan de voet. Het vilt wordt doorgaans op de huid aangebracht maar soms wordt het ook in de schoen of op de inlegzool van de schoen toegepast. Het vilt verliest na enkele dagen zijn functie (het wordt te plat) en moet dan worden vervangen om weer een optimale drukverdeling te garanderen. Vaak is een instructie van de podotherapeut voldoende om het vilt zelf te vervangen. 

Vilttherapie
bottom of page