top of page

Bezoek aan de podotherapeut

Een afspraak bij onze podotherapeuten betreft een uitgebreid consult waarbij het doel is de oorzaak van je klachten te achterhalen. Je kunt zowel met als zonder verwijzing van je huisarts of specialist een afspraak maken. Bij het eerste bezoek aan de podotherapeut graag het volgende meenemen.

  • Veel gedragen schoenen (denk aan werk-, wandel- of sportschoenen)

  • Pas zorgverzekeraar/identiteitsbewijs

  • Eventuele verwijzing van huisarts/medisch specialist

3D scan

Wanneer je een afspraak hebt bij de podotherapeut dan bestaat de afspraak meestal uit de volgende onderdelen. Afhankelijk van je klacht kan de afspraak afwijkend verlopen. Dit om zorg te leveren die passend is bij de vraag. 

 

Vraaggesprek

De afspraak bij de podotherapeut begint altijd met een kort vraaggesprek. Hierin maakt de podotherapeut kennis met je. Samen met de podotherapeut probeer je te achterhalen welke klachten je ervaart en waar deze vandaan komen. Aan de hand van deze informatie zal de podotherapeut een functieonderzoek doen.

 

Functieonderzoek

Om het functieonderzoek goed uit te kunnen zal de podotherapeut altijd vragen om je schoenen en sokken uit te doen. Soms is het nodig om algehele stand te bekijken. Draag voor de zekerheid een comfortabele onderbroek of neem een sportbroekje mee naar de afspraak.

Tijdens het functieonderzoek zal de podotherapeut, afhankelijk van de klacht, een lichamelijk onderzoek uitvoeren.   

 

Metingen

Wanneer blijkt dat de inzet van podotherapeutische zolen zinvol is zal een 3D scan gemaakt worden van de voeten. De podotherapeut krijgt een duidelijk beeld van de vorm van de voet. Denk hierbij aan de breedte van de voet of de hoogte van de voetboog. Bij de drukmeting wordt gekeken hoe de druk onder de voet verdeeld wordt tijdens het staan/lopen. De metingen zijn van groot belang om inzicht te krijgen in het ontstaan van de klachten en voor de verder in te zetten therapie.

 

Loop analyse

Tijdens de loopanalyse zal de podotherapeut je vragen enkele keren op en neer te lopen. De podotherapeut is getraind om te zien hoe de afwikkeling van de voet is tijdens het lopen en op welk punt extra ondersteuning nodig is.

 

Schoenanalyse

De podotherapeut zal beoordelen of jouw schoen passend is bij jouw voeten en of deze voldoende steun geeft. Ook wordt er advies gegeven over welke type schoen passend is bij je voeten.

 

Behandeling

Na de onderzoeken zal de podotherapeut het behandelplan en de verwachtingen met je bespreken. Een voorbeeld van een therapie is het inzetten van podotherapeutische zolen.  

 

Kosten en vergoeding

Aan het einde van de afspraak zal de podotherapeut de te verwachten kosten bespreken. Wanneer je een aanvullende verzekering hebt wordt de factuur mogelijk geheel of gedeeltelijk vergoed*. Van het eventuele restant bedrag ontvang je van ons een factuur. Wanneer wij niet rechtstreeks kunnen declareren of je hebt geen aanvullende verzekering dan kan je de factuur middels bankoverschrijving aan ons overmaken.

Het eigen risico is niet van toepassing op podotherapeutische zorg.

 

*De meeste zorgverzekeraars kennen vergoedingen voor de podotherapie. Podo Gelderland adviseert om dit altijd na te vragen bij de zorgverzekeraar. 

** Wanneer je een afspraak maakt bij de Podo Gelderland ga je akkoord met de algemene voorwaarden

bottom of page