top of page
Zolen: Services

Podotherapeutische zolen

1_edited.png

Tijdens het consult wordt uitgebreid onderzoek gedaan naar de oorzaak van je klachten. Als onder andere het beleid wordt dat er podotherapeutische zolen ingezet worden dan worden deze tijdens het consult aangemeten.
 
Podotherapeutische zolen worden aangemeten op basis van een 3D voetscan.
De podotherapeut modelleert vervolgens de 3D voetscan en verwerkt hierin specifieke correctie(s) met als doel de juiste aanpak van je klachten.
De digitaal gemodelleerde voetscans worden vervolgens verstuurd om machinaal uitgefreesd te worden. De podotherapeut zal een vervolgafspraak met je plannen om de op maat gemaakte podotherapeutische zolen af te leveren.
 
Podotherapeutische zolen kunnen van diverse materialen worden gemaakt.
Zo kan er gekozen worden voor zachte of harde materialen of een combinatie hiervan.
Hierbij is van belang in welke situatie je ze gaat gebruiken. Bijv. sport specifiek.

3D printzolen

Een nieuwe en innovatieve therapie is de toepassing van 3D printzolen. Door gebruik van hardere materialen is het mogelijk om een dunnere zool met dezelfde effectiviteit als de reguliere podotherapeutische zolen te creëren.
 
Aanmeet procedure
Deze zolen worden aangemeten met een uniek gepatenteerd aanmeetsysteem. Door middel van dit systeem krijg je direct een gevoel dat bij de op maat geproduceerde 3D printzolen hoort.  
Door de unieke eigenschappen van het materiaal in combinatie met het productieproces zal deze zool in veel verschillende schoenen gebruikt kunnen worden. Momenteel is de zool speciaal ontwikkeld voor een passing in dagelijkse-, tennis- en hardloopschoenen.
 
Duurzaamheid
Deze materialen zijn 100% gerecycled en tijdens het productieproces ontstaat er geen afvalmateriaal.
De podotherapeut bepaalt, naar aanleiding van het onderzoek, of 3D printzolen voor jou geschikt zijn. Dit is mede afhankelijk van type klachten, voettype en schoeisel.

Extra paar zolen bestellen

Bij Podo Gelderland is het mogelijk een extra paar zolen te bestellen. Wil je een extra paar zolen voor bijvoorbeeld sporten of wanneer je huidige zolen aan vervanging toe zijn. Ga dan direct naar ons bestelformulier en bespaar op de consultkosten. 

Bestel je een extra paar zolen binnen 3 maanden na ontvangst van je eerste paar zolen dan profiteer je van meer dan 10% korting;

de kosten voor het extra paar bedragen €130,-.

Houd bij het bestellen van een extra paar podotherapeutische zolen rekening met het volgende:

  • Je hebt tussentijds géén nieuwe of andere klachten gekregen

  • Het is minder dan twee jaar gelden dat je de podotherapeut bezocht hebt. De stand en functie van je voeten kan namelijk veranderd zijn.

 

Zolen kunnen 3 weken na bestelling iedere werkdag tussen 8.00 uur - 12.30 uur afgehaald worden in Medisch Centrum Kortenoord, Wageningen. Wil je de zolen liever opgestuurd hebben per post? Geen probleem, wel wordt er €5,- verzendkosten in rekening gebracht.

 

Ga bij je zorgverzekeraar na welke vergoeding er is voor podotherapie.

Bestelformulier

Bedankt voor je bestelling!

bottom of page