voeten_in_gras

Diabetes mellitus

Diabetes mellitus(suikerziekte) is een chronische stofwisselingsziekte. Het lichaam kan zelf de bloedsuikerspiegel niet meer goed regelen. Bij mensen met diabetes is er een vergrote kans op het krijgen van voetproblemen. Ongeveer een kwart van de diabeten krijgt te maken met voetproblemen. Het is daarom verstandig je voeten jaarlijks te laten onderzoeken door een (voet)deskundige. Tijdens dit onderzoek worden uw voeten gescreend op een aantal punten; het gevoel, de doorbloeding, bewegingsmogelijkheid van gewrichten en aanwezigheid van drukplekken. Vervolgens wordt het zorgprofiel(zorgzwaarte) bepaald.

Het zorgprofiel

De hoogte van het zorgprofiel geeft aan welk risico uw voet loopt. Wanneer diabetes is vastgesteld is er een verhoogde kans op het krijgen van wonden, slechte genezing en is er een verhoogd risico op amputatie als gevolg hiervan. De podotherapeut vervult een coördinerende rol in de voetzorgverlening. De podotherapeut bepaalt uw zorgprofiel en stelt daarna een persoonlijk behandelplan op. Dit wordt afgestemd met de huisarts en/of praktijkondersteuner. Daarnaast wordt met de pedicure het aantal behandelingen voetverzorging besproken. De podotherapeut houdt het medisch dossier betreft de diabetische voetzorg bij. 

Basis verzekerde voetzorg 
De vergoeding voor medisch noodzakelijke voetzorg wordt vanaf zorgprofiel 2,3 en 4 bekostigd uit de basisverzekering. De podotherapeut stelt aan de hand van het zorgprofiel het aantal behandelingen voetverzorging vast. De pedicure voert de medische noodzakelijke voetzorg uit en hiervan ontvangt u geen factuur.
 Indien de pedicure aanvullende handelingen doet kan dit wel direct bij u in rekening worden gebracht.

Aanvullend verzekerde voetzorg 
Voor Zorgprofiel 1 vindt vergoeding plaats vanuit de aanvullende verzekering. Dit verschilt per verzekeraar en is afhankelijke van de polisvoorwaarden.

Pedicure

Podo Gelderland werkt nauw samen met verschillende pedicures uit de regio. Er is een samenwerkingsovereenkomst gesloten om de kwaliteit van de (medisch noodzakelijke) voetzorg hoog te houden. De pedicure is opgeleid tot medisch pedicure of heeft een aantekening diabetische voet. Daarnaast is de pedicure aangesloten bij de brancheorganisatie ProVoet. De podotherapeut kan u in contact brengen met een pedicure die bevoegd is de voetzorg te verlenen.

Pedicures

Wageningen

Klik op de pijl om naar de lijst met pedicures te gaan

Pedicures

Bennekom

Klik op de pijl om naar de lijst met pedicures te gaan

Pedicures

Renkum

Klik op de pijl om naar de lijst met pedicures te gaan

Pedicures

Ede

Klik op de pijl om naar de lijst met pedicures te gaan

Pedicures

overige locatie

Klik op de pijl om naar de lijst met pedicures te gaan